Александър Миланов представя „Детство без сълзи”

Александър Миланов ще представи пред разградската общественост книга си „Детство без сълзи” на 29 януари от 17.30 часа в Регионална библиотекат „Проф.Боян Пенев”.
Събитието се организира от книжовното средище в партньорство със Сдружение „ЖАНЕТА” – Разград.
Авторът, който е израснал в социален дом, ще разкаже истинските истории на децата, останали без родители, които „поправят” детството, както и да съдбата на момчета и момичета, които са настанени в поправителните училища у нас. Миланов не спестява на читателя нищо от ужасяващата реалност на институциите за деца, като в същото време ни разкрива трогателни свидетелства за човешката топлата, подкрепа и всеотдайност към „ничиите деца”, жертва на приютна грижа.
Миланов е пиар експерт в Българската стопанска камара. От години е ангажиран със защитата правата на децата. Номиниран е четири пъти за приза „Човек на годината” на БХК. В кариерата си на журналист получава множество отличия за свои социални репортажи. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на Националната асоциация „Приемна грижа”.
На 30 януари от 10 часа Александър Миланов ще гостува на читалище „Христо Ботев” – Самуил, а същия ден от 15 часа – на Историческия музей в град Попово.