Децата от ЦОП и магията на Хелуин

За поредна година децата в Център за обществена подкрепа посрещнаха "Хелуин". Еуфорията около празника, странните костюми, маски и грим радват всички и стават повод  да се забавляват и посмеят от сърце на стреснатите физиономии на възрастните.

Следвайки желанията на децата, Центърът за обществена подкрепа към СНЦ „ЖАНЕТА”, вече от няколко години има традицията да организира тържество по случай Хелуин. И така, организирахме го и тази година – с любов, положителни емоции и ентусиазъм, за да се случи магията на празника.

Всяко от децата имаше възможността да си изработи маска, да облече костюм по свой избор: Батман, вещица, вампир, магьосник или зомби. Голямо забавление за момчетата беше рисуването с акварелни бои, боричкането, докато по-големите момичета се гримираха.
Сръчковците сред тях направиха невероятен тиквен фенер, такъв какъвто наистина подобава на празника.

Нов елемент от тазгодишния празник беше посещението на една част от децата в Дирекция „Социално подпомагане”, Отдел „Закрила на детето” гр. Разград, където деца и възрастни решихме да изненадаме хората, работещи в институцията. Детският смях, радост и забава разведриха атмосферата в Дирекцията и заредиха с положителни и запомнящи се емоции хората, ангажирани с правата на децата.

Празникът приключи с двойна емоционална наслада – от изядените лакомства и радостните преживявания!