Децата от ЦОП – изследователи на морското дъно

В създатели и изследователи на морското дъно се превъплатиха клиентите на Центъра за обществена подкрепа на поредната лятна групова работа, посветена на ваканцията и веселото настроение. Децата си изобразиха делфини, миди, русалки, рибки и раци и им дадоха живот в импровизирано море в двора на Центъра. После се захванаха да го обогатят с флора и различни плавателни съдове, които пориха „сините вълни”, и лежерна плажна зона. Най-голямата атракция на деня бе изработеният от децата внушителен кораб с огромна палуба и красиви платна. С него и с всички свои творения хлапетата подредиха специален морски кът, който да ги зарежда с емоции и усмивки.
В рамките на лятната програма до момента хлапетата посетиха базата на „Лудогорец”, Етнографския музей, където ръкоделстваха със станове, прежда и вълна, играха в парка забавни игри, гледаха филми и много, много се забавляваха.
Ваканционните срещи на децата продължават до началото на новата учебна година с пътешествия, разходки сред природата, плуване и още куп изненади.