Децата, посещаващи ЦОП, боядисваха яйца с възрастните от Дома за стари хора в Разград

Точно на Велики четвъртък децата, посещаващи Центъра за обществена подкрепа към СНЦ „ЖАНЕТА”, съвместно с възрастните от Дома за стари хора в гр. Разград боядисваха заедно яйца за празника Великден.
Съвместното отбелязване на Велики четвъртък се състоя в Дома за стари хора и в него се включиха четиринадесет деца от Центъра за обществена подкрепа и десетина възрастни хора. Груповата работа се осъществи с помощта на социалните работници от Дома за стари хора в гр. Разград, които бяха така добри и отзивчиви да подготвят всички необходими „съставки” за събитието, а именно: сваряването на голямо количество яйца, над 200 бр., подготовка на боите, с които да творят децата при боядисването.
Ритуалът по боядисването на яйца продължи в рамките на един час, през който децата имаха възможността да си взаимодействат помежду си, да си говорят и забавляват. Възрастните се зарадваха на компанията и вниманието на младите и проявиха голямо старание при боядисването на яйцата. Те си припомниха как са боядисвали яйца с родителите си, когато са били млади и жизнени.
След като планираното количество яйца бяха боядисани, беше организирана почерпка от козунак, яйца и сок. За спомен от груповата работа всяко едно дете си избра по едно яйце, което занесе със себе си вкъщи. Децата си направиха снимки с мобилните си телефони за спомен  с писаните яйца и побързаха да ги публикуват на страниците си в социалните мрежи.
От проведената групова работа децата откриха за себе си, че притежават жизненост и инициативност, която един човек в напреднала възраст, колкото и да иска, трудно може да прояви и поради това трябва да се радват пълноценно на своята активност и жизненост. Децата си отидоха вкъщи готови да посрещнат Великден със семействата си.