Лужишките славяни пак зарадваха с подаръци Центъра за обществена подкрепа

В навечерието на Рождество, вече по установена традиция, Лудогорието бе огряно от лъча на благотворителността и милосърдието. Преди няколко дена  регионът посрещна два тира от немските славяни, натоварени с дрехи, обувки, инвалидни колички, легла, душкорита, матраци, бебешки колички, спално бельо, килими, играчки, лакомства, козметика, велосипеди, помощни пособия, памперси, забавни игри... Всички тези армагани бяха подготвени от немски семейства за непълно непознатите им деца и възрастни от региона с обич и състрадание. А разтоварването на тировете отне часове и усилията на десетки хора, за да зарадва хиляди.
Пратката на милосърдната организация „Света Филомена“ – Германия цели да ощастливи възрастни и деца, настанени в институции и социални центрове, които нямат близки, роднини и обич. За първи път на пакетите бе изписано не само съдържанието им, но и че са предназначени за Разград.
Дарението ще бъде разпределено между клиентите и потребителите на Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА” и още поне дузина социални структури в региона. 
Подаръците ще зарадват нашите клиенти преди Рождество Христово, за да могат и те да усетят магията на Коледния дух, добротата, милосърдието  и сбъднатите желания.
Ценните и практични вещи стигат до областта вече трета поредна година благодарение на разградчанката Милена Вълева, която отдавна се е изселила в Германия, нейната сестра Силвия Вълева, която си живее в Разград, и Фондация „Света Филомена”, чиито председател е германецът Герхард Робел.
„Света Филомена“ е организацията с идеална цел, има девет членове, които, за да реализират своята дейност, разчитат на доброволци, готови да правят добро и да радват хората в нужда от бедните региони на Европа.
Седалището на организацията е град Ралбиц – Розенал, селище със сорби - славянска общност в Германия, т.нар. лужишки славяни.