С екскурзия до Варна завърши лятната програма на Центъра за обществена подкрепа
С идеята децата да се повеселят и позабавляват, Центърът за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА” в Разград организира за своите клиенти еднодневна екскурзия до Варна на 1 септември. Хлапетата посетиха Планетариума, в който звездите, планетите и космосът оживяха пред разградската група, разкривайки й своя блясък и тайнство. После децата имаха удоволствието да се докоснат да богатата флора и фауна на Черно море в Аквариума, да се снимат със змии, гущери, каймани и хемелеони в Терариума и да се запознаят с всички обитатели на Зоологическата градина на морската ни столица. А след вкусния обяд на плажната ивица, малчуганите имаха време да се изкъпят в морето.
Пътуването до Варна бе част от лятната програма на Центъра за обществена подкрепа, в която, освен психологическата и социалната работа по кабинети, имаше време и за отмора, и колективни занимания. В рамките на летните дни децата ходиха на басейн в Разград, учиха се да плуват, събираха тен и играха на топка, настройвайки се слънчево и позитивно.
За хлапетата бе организирано колективно посещение на 3 D кино в града и неколкочасова разходка до резервата „Абритус” и музейната му експозиция.  А малко преди това – градско тържество „Игрите на мама и татко”, в което бяха възродени позабравените състезания: „Народна топка”, „Дама”, „Скачане с чували” „Настъпванка”, „Дърпане с въже”, „Скачане на ластик”, „Сляпа баба”, „Развален телефон”, „Криеница” и „Пинята” 
Освен че искрено се забавляваха, децата на Центъра се сдобиха с нови приятели, нови впечатления и изживявания -  някои от клиентите видяха морето за първи път, а други за сефте гледаха  3 D прожекция и докоснаха смъртоносни змии.