В Центъра за обществена подкрепа към СНЦ „ЖАНЕТА” се проведе информационен ден на осиновяването

За втора поредна година в Центъра за обществена подкрепа към СНЦ „ЖАНЕТА” беше обявен „Ден на отворените врати” по въпросите свързани с осиновяването и процеса на осиновяването.
Информационният ден се осъществява по инициатива на Българската асоциация „Осиновени и осиновители”, чиято кауза е да спомага за по-толерантно и цивилизовано отношение към осиновяването.

От началото на своето създаване през 2007 г., Центърът за обществена подкрепа, работи активно по темата за „Осиновяване” като организира обучения на кандидат-осиновители, подкрепя осиновители в след-осиновителния период и поддържа група за взаимопомощ на родители, осиновили деца.
Тази година, за да формираме обществена нагласа за толерантно, хуманно и цивилизовано отношение към осиновяването, вратите на нашия Център бяха гостоприемно отворени за предоставяне на информация по въпроси за осиновяването от страна на заинтересовани лица.
Центърът за обществена подкрепа остава винаги на разположение за всеки един желаещ, който се интересува от процеса на осиновяването, адаптирането на осиновените деца в семейството и обществото, както и от информация за ефекта на осиновяването върху децата.

С изключителен интерес от страна на децата от вторите класове и техните учители от ОУ „Никола Вапцаров” в гр. Разград преминаха планираните от нас четири срещи-беседи във връзка с темата за осиновяването. Срещите с децата ни показа, на нас специалистите, колко ентусиазирани, съпричастни и отворени са детските души към онези техни връстници, които не са имали възможността да живеят и да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Интересът на децата към осиновяването ни дава добър знак, че ще продължим занапред с беседите, игрите и подкрепата в образователната система по въпросите за осиновяването.

Традиционно днес се проведе и среща на групата за взаимопомощ на родители, осиновили деца от нашия град. Срещата мина в сплотена, приятелска атмосфера между специалистите от ЦОП, децата и осиновителите. Може спокойно да споделим, че общността от родители-осиновители, които взаимно се подкрепят и подпомагат е една горда и щастлива общност от родители-осиновители.
Групата за взаимопомощ е сплотена, заразяваща с любов и ентусиазъм общност от майки, горди, че са дали обич и грижа на деца, които са станали неразривна част от семействата им.

http://radiorazgrad.com/%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D1%81-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2/